Csapatok és kulcsaik


A bátor jelentkezők

Ezúton szeretnénk nyilvánosságra hozni a Szerzők névsorát is, hogy az Olvasók is megtudják, kiktől számíthatnak novellákra, kisregényekre – és nem utolsósorban, hogy a csapatok számára is kiderüljön: kik ellen versenyeznek.




Az Autumn csapat azokból áll, akik a családot sújtó tragédiákat veszik a készülő művük alapjául: halálesetek, vérfarkas- és kígyótámadás, voldemorti megszállás, szétzilált esküvő és egy áruló patkány, azonban más komorabb, komolyabb téma is szabadon feldolgozható. Itt megengedett a dráma, angst, hurt/comfort, sötét jellemzők felhasználása, de a depi end nem kötelező – ellenben nem is tiltott.


A Spring csapatba azok jelentkeztek, akik a Weasleyk bohókás, szórakoztató oldalát szeretnék bemutatni: repülő autó, törpementesítés, az ikrek csínyei, karácsonyi pulcsik, egyiptomi nyaralás vagy akármi más, amitől mosoly szalad az arcunkra, öröm fészkel a lelkünkbe. A novellának nem kell humorosnak, pláne paródiának lennie, a lényeg, hogy happy enddel végződjön, legyen napsütéses, boldog és vidám.




Amennyiben továbbklikkelsz a teljes bejegyzésre, megtalálhatod a másodlagos kulcsokat is!


Most, hogy versenyzőink megkapták a másodlagos kulcsaikat, lerántjuk azokról is a leplet. Reméljük, így az Olvasóknak is lesz idejük megismerkedni velük, és mindenki talál a maga számára kedveset, aminek majd izgatottan várja a történetét.
Különböző instrumentális számokat osztottunk ki a bátor jelentkezőknek, akik azok hangulatát, érzéseit igyekszenek majd belesűríteni a születendő művükbe.
Tekintettel voltunk a két csapat alapvető különbségeire, ezért stílusukban passzoló zenéket válogattunk össze.
(A címek youtube hivatkozások!)





Reméljük, ennél jobban örültök nekik! 

Hangerőt fel!


Amennyiben valaki úgy érzi, hogy fényévekre áll a kulcsától, vagy úgy gondolja, hogy túl nehéz ez alapján megírni a fanfictiont, jelezheti felénk, ugyanis készültünk egy „B variációval” is. Ebben az esetben egy idézetet fog kapni, aminek passzolnia kell a novellához. De ezt nem adjuk ingyen, mivel egy kihívásról van szó, cserébe 3 pont levonásra kerül a végeredményből.
Lelkes versenyzők kezdeményezése alapján felajánljuk, hogy aki pluszpontokért (megvalósítástól függően természetesen akár mínuszokért is) szeretné az idézetét is megkapni harmadik kulcsnak, az jelezze a fórumon vagy e-mailben!

Néhányan jelentkeztek is a harmadik kulcsért, lássuk az Ő idézeteiket:


"Ez a legnehezebb manapság, ugye tudod?... Hogy hiányzik - nem is a szeretet - hanem a jóság. Ha valaki jó hozzánk, hirtelen melegünk lesz. Érezted már?... Hogy átsuhan rajtad valami megnevezhetetlenül kellemes érzés. Sőt, meg is lepődsz, hogy ilyesmi van még egyáltalán. Egy jó szó, egy jó tett - és szinte megszédülsz... Érezted már?"
Müller Péter


"Nincsenek véletlenek.
Így az sem véletlen, hogy a gyermeked a Te gyermeked, hogy Téged választott szülőjéül.
Az első feladatod, megfejteni ennek okát.
A legfontosabb, e szerint cselekedni és nevelni!"
Bogi Sad


"Úristen, gondoltam, tulajdonképpen milyen kevés is kell, hogy az ember boldog legyen. Egy megértő szó, egy meleg mosoly, annak felismerése, hogy a másik élőlény is ember, nem is nagy dolgok. De ezeket az apróságokat, sajnos, nem árulják sem a gyógyszertárban, sem a közértben. Ezek olyan nemes árucikkek, amelyeket magunk állítunk elő magunkból."
Berkesi András


"Minden öngyilkosság őrültség, s minden őrültségben van valami, ami elárulja magát. Sok ember tudja már, hogy ő őrült, az öngyilkos is tudja azt mind. Takargatni akarja a titkát, hogy meg ne tudják. Éppen azzal árulja el. Fölteszi magában, hogy okos dolgokat fog beszélni, hogy meg ne tudja senki, hogy ő bolond; de azok az okos beszédek mind nincsenek rendes helyen és időben alkalmazva, s felköltik a gyanút; túlságos jókedvet mutat, vigad, tréfál; de vígsága oly aggasztó, oly rendkívüli, hogy aki látja, borzadva mondja magában: "Ez vesztit érzi!"
Jókai Mór


"Senki sem bánt, nem fenyeget. Mégis úgy érzed, összeroppansz, nem bírod tovább, sebek fakadnak fel benned, vérzel belül. Hangok, képek - s a hozzájuk csatlakozó emlékezet osztja a sebeket; lemészárolt tetszhalott és kivérzett vágyaid felhorgadnak, összecsapnak tudásoddal, nem bánják, állod-e; s te nem állod. Leülsz. Pihenned kell. Töröd a fejed. Kimenekülnél. A visszaút ismerős... túl könnyű lenne visszamenni. És ha előre mennél? Mit találhatsz?... Talán csak álmodod. Rémálom kategóriás őrület. Még mindig felébredhetsz. Láthatod, van esély."
Vavyan Fable





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése